Over 10 years we help companies reach their financial and branding goals. Engitech is a values-driven technology agency dedicated.

Gallery

Contacts

411 University St, Seattle, USA

engitech@oceanthemes.net

+1 -800-456-478-23

Δραστηριότητα - Δελτία Τύπου

Σε θερμό κλίμα και με παρουσία πλήθους κόσμου, η πρώτη ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου – “ Θέλουμε να συγκριθούν ικανότητες και όχι ιδιότητες. Προγραμματισμοί και όχι μηχανισμοί. Προτάσεις και όχι ονόματα ή επώνυμα”

Με ένα ξεκάθαρο μήνυμα ως προς το μοντέλο διοίκησης που πρεσβεύει για το δήμο Ηρακλείου ξεκίνησε την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Αλεξάκης, σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Galaxy στο Ηράκλειο, όπου πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Φεβρουαρίου, την πρώτη του ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, με θέμα την επόμενη ημέρα για το δήμο Ηρακλείου. Η προσέλευση του κόσμου μάλιστα ήταν τέτοια, ώστε η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά, ενώ δεκάδες έμειναν έξω ακούγοντας την ομιλία.

Τον Γ.Αλεξάκη προλόγισαν με θερμά λόγια εκτίμησης και στήριξης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ, Πολιτικός Μηχανικός, Γιώργος Ταβερναράκης και ο καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην πρόεδρος του τμ.Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Φρουδάκης. Ο κ.Ταβερναράκης, επικαλούμενος το καζαντζακικό “φτάσε όπου δεν μπορείς”, απευθύνθηκε στον Γ.Αλεξάκη εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου θα φτάσει πολύ ψηλά! Από την πλευρά του ο κ.Φρουδάκης περιέγραψε τον Γ.Αλεξάκη ως έναν άνθρωπο που διαθέτει ένα μοναδικό συνδυασμό: “Είναι οραματιστής και “do-er””, δηλαδή άνθρωπος που οραματίζεται αλλά και κάνει πράξεις.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Γιώργος Αλεξάκης αποκάλυψε και το όνομα του συνδυασμού του οποίου ηγείται, συμπυκώνοντας τη φιλοσοφία του:

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ο Γιώργος Αλεξάκης σημείωσε εμφατικά ότι “η ενασχόληση με τα κοινά, από όποια θέση, δεν είναι υπόθεση ατομική, ούτε υπόθεση λίγων, και σε καμία περίπτωση υπόθεση κλειστών γραφείων, μηχανισμών εξουσίας, ελιτίστικων ομάδων”.

Δια μικροφώνου μετέφερε τη δυσαρέσκεια των Ηρακλειωτών στην καθημερινότητά τους και συνοψίζονται στο εξής: “Γιατί δεν μπορούμε να λύσουμε βασικά ζητήματα;”

“Το Ηράκλειο είναι μια πόλη που ΜΠΟΡΕΙ, που έχει όλες τις προϋποθέσεις, μέσα σε μια δεκαετία, να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο άλμα προς το μέλλον” – ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος – ο πρώτος στο Ηράκλειο, που δημόσια δήλωσε τις προθέσεις του.

Μιλώντας για τις δυνατότητες της πόλης και το στοίχημα που θέτει για το μέλλον της, ο Γ.Αλεξάκης σημείωσε πως παρακολουθώντας την εξέλιξη του Ηρακλείου κατά τη μακρά πορεία του στην Αυτοδιοίκηση, έχει διαπιστώσει όλα τα βήματα – μικρά και μεγάλα – αλλά και τις αδυναμίες. “Δε θέλω να μηδενίσω τίποτα και κανένα, αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε χαμένες ευκαιρίες, σε λάθη και παραλείψεις” , τόνισε. Ορίζοντας το απαραίτητο τρίπτυχο για την επίτευξη οραματικών στόχων, υπογράμμισε πως “η αγάπη για την πόλη δε φτάνει. Είναι προϋπόθεση, χρειαζόμαστε όμως ιδέες και κυρίως Γνώση και Σχέδιο”

Αποκηρύσσοντας κάθε αφοριστική τακτική, σημείωσε πως “ερχόμαστε για να χτίσουμε πάνω σε ό,τι καλό έχει γίνει” με συνοδοιπόρους “πρόσωπα έντιμα, δυναμικά με εμπειρία στο χώρο της Αυτοδιοίκησης: ευρείας αποδοχής από όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού τόξου”, με στόχο το Ηράκλειο να γίνει πόλη-σημείο αναφοράς στη Μεσόγειο, πόλη-πρότυπο σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως όμως, να γίνει, πόλη “των πολλών”, της αλληλεγγύης και της συμπερίληψης.

Ηράκλειο “δεν είναι μόνο τα Λιοντάρια”, “Ηράκλειο είναι οι άνθρωποί του”

Ο Γιώργος Αλεξάκης, κατά την ομιλία του, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα σε ένα διαρκές παράπονο των κατοίκων συνοικιών εκτός κέντρων και πολύ περισσότερο των οικισμών του δήμου Ηρακλείου. “Ηράκλειο, δεν είναι μόνο το κέντρο του. Δεν είναι μόνο τα Λιοντάρια και κάποια σημεία – βιτρίνα στην πόλη. Ηράκλειο είναι η κάθε γειτονιά, το κάθε χωριό” – τόνισε, θέτοντας ως μία εκ των προτεραιοτήτων της προσπάθειάς του τη “Στρατηγική Γειτονιάς και Οικισμού”.

Έχοντας ως αρχή του τη φιλοσοφία της συμπερίληψης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι η πόλη είναι, στην ουσία, οι άνθρωποί της. “Δικαίωμα στην πόλη έχουν όλοι” – σημείωσε χαρακτηριστικά!

“Οι εκλογές δεν είναι μάχη μηχανισμών”

Στο ξεκίνημα της διαδρομής της προσπάθειας, της οποίας ηγείται, ο Γιώργος Αλεξάκης προχώρησε σε μια πρώτη απαρίθμηση των αξόνων προτεραιότητας, δίνοντας έμφαση σε θέματα Καθημερινότητας αλλά και μεγάλα οραματικά έργα.

Όπως σημείωσε, “δε θέλουμε να υφαρπάξουμε την ψήφο κανενός, για εμάς οι εκλογές δεν είναι μια μάχη μηχανισμών”. Πρόταξε μάλιστα την ουσία: το πρόγραμμα, την πλήρη πρόταση, τον ανοιχτό δημοκρατικό, συμμετοχικό διάλογο, ενώ ταυτόχρονα “έριξε το γάντι” προς κάθε ενδιαφερόμενο, λέγοντας: “Όποιος έχει άποψη και τη βούληση να αναμετρηθεί με τα προβλήματα και τις προσδοκίες της πόλης, όποιος ξέρει και μπορεί, όποιος θέλει – ή λέει ότι θέλει – πρέπει να το κάνει τώρα! Έγκαιρα, ανοιχτά, δημόσια. Είναι – το λιγότερο – δείγμα σεβασμού προς τους συμπολίτες μας”.

“Εμείς υψώνουμε ψηλά τον πήχη. Δεν το φοβόμαστε, το επιδιώκουμε. Θέλουμε να συγκριθούν ικανότητες και όχι ιδιότητες. Προγραμματισμοί και όχι μηχανισμοί. Προτάσεις και όχι ονόματα ή επώνυμα – είπε ο ίδιος, τονίζοντας πάντως ότι δεν είναι σύμφωνος με τη λογική των υποσχέσεων σε όλους, προκειμένου να μπορεί “και την επομένη των εκλογών να μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια, όπως κάνω όλα αυτά τα χρόνια της ενασχόλησής μου με τα κοινά”.

Δίνοντας το σήμα εκκίνησης της πορείας των επόμενων μηνών με ορίζοντα τις κάλπες του Οκτώβρη, ο Γιώργος Αλεξάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του εν μέσω ένθερμου κλίματος και χειροκροτημάτων, λέγοντας: “Στέκομαι, εδώ δίπλα σας, σας κοιτώ στα μάτια και σας λέω πως δεν χρωστάω τίποτε και σε κανέναν. Μια νέα παράταξη γεννιέται σήμερα εδώ σε αυτόν τον χώρο, με ανθρώπους που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα, μια παράταξη με ανοιχτές πόρτες!”

ΠΗΓΗ : cretalive.gr

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *